Ademwerk 

Meer ruimte, ontspanning en 'er zijn' ! 

 

Het ademen kan zoveel meer ruimte, openends en ontspannends geven. De adem trekt mensen naar zichzelf, uit de mind en de zorgen, en naar het Nu.

Meer adem geeft een impuls naar het 'parasympatische zenuwstelsel'. Ademen en ook mediteren, mooie muziek luisteren, sporten, yoga en buiten wandelen geven aandacht aan het 'zijn', tot rust komen, en de positieve spiraal omhoog.  Het is een belangrijke imput naar terug naar jezelf. 

Met aandacht naar je adem gaan, geeft een lijfelijk anker naar het nu, relativering en ontspanning.  Dit werkt vaak openend en ontspannend. 

We starten met zittende ademoefeningen. En met speelse lijfgerichte oefeningen ontspannen de spieren en het lichaam, en kan de adem verder verdiepen. En er zijn rustige ademoefeningen met oogcontact. Dit oogcontact verdiept de ontspanning vaak nog verder.De ademoefeningen zijn veelal op jezelf, tenzij je het anders nodig hebt. En aan het einde is opnieuw het delen.. De nadruk ligt op de lijfelijke gewaarwording, hier in verdiepen, rustig in worden, woorden aan geven. Het accent ligt op het ervaren, erna kan er gedeeld worden. 

Ik werk in individuele gesprekken met ademwerk. Soms in combinatie met andere interventies, zie de informatie over lichaamswerk.